12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi funcţionari din cadrul Ministerului Agriculturii, judecaţi pentru luare de mită

Doi funcţionari din cadrul Ministerului Agriculturii, judecaţi pentru luare de mită

Doi reprezentanţi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au fost trimişi în judecată, în arest preventiv, de către procurorii anticorupţie, pentru luare de mită, instigare la spălare de bani şi instigare la fals în acte, se arată într-un comunicat DNA.

Alături de cei doi reprezentanţi ai Ministerului au mai fost puşi sub urmărire penală şi patru administratori ai unor societăţi comerciale pentru spălare de bani, complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influenţă şi fals în acte. 

În cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, Virgil-Laurențiu Găman, în calitate de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Tamas Nagy Peters, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

Această sumă de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, încheiat între firma organizatoare și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, urma să fie virată către cei doi inculpați prin intermediul unei firme agreate de aceștia.

 Astfel, cei doi reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au primit, cu ajutorul lui Iulian Aldea, prin intermediul firmelor administrate de Haller Zoltan-Jozsef, Vasilescu Claudiu și Crăciunoiu Daniel Bogdan, suma de aproximativ 180.000 lei.

Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, Găman și Nagy i-au determinat pe administratorii firmelor respective să întocmească, în fals, mai multe contracte de prestări servicii către firma organizatoare.

De asemenea, Nagy în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și coordonator al activităţii Agenției Naționale de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (A.N.A.R.Z.), a pretins de la reprezentanţii firmei organizatoare, şi ulterior a primit,  suma de aproximativ 46.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, constând în coordonarea participării agenției menționată mai sus la evenimentele respective.

Pentru a ascunde adevărata provenienţă a banilor,  Tamas Nagy Peter l-a determinat pe administratorul unei firme să întocmească, în fals, un contract de prestări servicii către firma organizatoare, fără însă ca acesta din urmă să aibă cunoştinţă de activităţile infracţionale ale secretarului de stat în Ministerul Agriculturii.

 

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă