22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDoi infractori români, urmăriți de autoritățile din Ungaria și Finlanda, prinși de...

Doi infractori români, urmăriți de autoritățile din Ungaria și Finlanda, prinși de polițiștii din Mureș și Dolj

Doi bărbați care aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare au fost găsiți de polițiștii din Mureș și de cei din Dolj,  cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. Unul dintre cei doi era urmărit în Ungaria după ce a prezentat un permis fals, iar celălat era căutat în Finlanda pentru clonare de carduri.

Marți, ”poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au depistat un bărbat, de 31 de ani, care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile ungare  au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea unor infracţiuni de fals şi uz de fals, pe teritoriul Ungariei.

În fapt, persoana în cauză ar fi prezentat autorităţilor ungare un permis românesc pentru preschimbare, însă, în urma verificărilor, s-a stabilit că documentul prezentat era fals.

Bărbatul a fost reținut și a fost prezentat Curţii de Apel Tîrgu Mureş, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile ungare”, a transmis IGPR.

De asemenea, polițiștii din Dolj au prins un bărbat, de 39 de ani, din comuna Coșoveni, care era urmărit internațional. Pe numele acestuia, autorităţile din Finlanda  au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea, în cursul anului 2015, pe teritoriul acestei țări,  împreună cu alte persoane, a mai multor infracțiuni de clonare de carduri și acces fără drept a unui sistem informatic, fiind condamnat la 4 ani de închisoare.

Acesta fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând  să fie prezentat Curţii de Apel Craiova, pentru  predarea către autoritățile finlandeze.

Pentru depistarea celor în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cele mai citite

A luat campionatul și pleacă de la FCSB! Cu ce echipă s-a înțeles Ovidiu Popescu

După opt sezoane petrecute la FCSB, Ovidiu Popescu s-a despărțit de noua campioană a României și va evolua în sezonul următor la Universitatea Cluj,...

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă