15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDoi interlopi din clanul Sportivilor vor antrena deţinuţii de la Jilava

Doi interlopi din clanul Sportivilor vor antrena deţinuţii de la Jilava

Doi lideri ai clanului Sportivilor, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache, încarceraţi la Jilava, vor antrena deţinuţii, în calitate de monitori sportivi, cu toate că legea interzice ca monitorii să fie aleşi din rândul membrilor lumii interlope, informează Mediafax.

Cei doi au grijă ca, în timpul activităţilor sportive, condamnaţii să îşi facă exerciţiile în mod corect, fără să se accidenteze, activitate considerată “în interesul locului de deţinere şi recompensată cu zile câştig”, care sunt deduse din pedeapsă, au precizat sursele citate.

Deţinuţii care ajung să lucreze ca monitori sportivi sunt “selecţionaţi şi repartizaţi de către comisia special constituită la nivelul fiecărei unităţi de detenţie, conform legislaţiei în vigoare (comisia de selecţionare şi repartizare la muncă)”, arată ANP, într-un răspuns transmis la solicitarea Mediafax.

Potrivit legii, deţinuţii sunt selecţionaţi în funcţie de 14 criterii, printre care se numără vârsta, aptitudinile sau situaţia medicală, dar şi “cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată”, “să nu fie încadrate în categoria persoanelor condamnate cu grad de risc” şi “să nu fie cunoscute ca aparţinând lumii interlope, potrivit datelor consemnate în documentele aflate la dosarul individual sau furnizate de organele abilitate ori personalul unităţii”.

Anul trecut, la începutul lunii octombrie, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache au fost condamnaţi definitiv la patru şi, respectiv, doi ani şi nouă luni de închisoare, în dosarul Sportivilor, deschis de anchetatori în 2006. Alături de cei doi, au fost condamnaţi alţi 40 de membri ai grupării.

Procurorii DIICOT arătau, în rechizitoriu, că membrii grupării au fost implicaţi în mai multe incidente violente, făcând uz şi de armament, victime fiind fie rivali ai acestora – membri ai lumii interlope bucureştene care nu au acceptat înţelegerile cu privire la împărţirea zonelor de influenţă, fie alte persoane care desfăşurau activităţi ce se intersectau, sub o formă sau alta, cu sfera lor de interese.

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Grecia, la picioarele lui Răzvan Lucescu! Antrenorul român a cucerit un nou titlu cu PAOK Salonic

Formația PAOK Salonic, pregătită de antrenorul român Răzvan Lucescu, s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul rivalei locale Aris și a câștigat al...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă