8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi medici de la Spitalul Colentina vor fi cercetați disciplinar, după ce...

Doi medici de la Spitalul Colentina vor fi cercetați disciplinar, după ce au denunțat o serie de nereguli. Ei ar putea rămâne fără loc de muncă

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica de la Spitalul Colentina vor fi cercetați disciplinar, astfel că ei riscă să rămână fără contract de muncă. Decizia vine după ce consiliul medical s-a întrunit, luni după-amiaza, după ce ei au denunțat o serie de posibile nereguli, potrivit Mediafax.

„Aceasta este procedura. Ce vor păţi cei doi doctori depinde foarte mult de analiza situaţiei dânşilor. Se începe de la avertisment, mustrare, mustrare scrisă, reţinere din salariu şi desfiinţarea contractului de muncă”, a fost una din concluziile consiliului medical al Spitalului Colentina.

Consiliul Medical al spitalului şi-a exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile medicului Ionuţ Gobej şi cere analiza profesională a acestuia printr-o anchetă desfăşurată de un grup de experţi neurochirurgi.

„Declaraţiile Dr. Gobej sunt în acest context neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană. Consiliul Medical nu are expertiza să poată proba validitatea informaţiilor strict profesionale ale Dr. Gobej, dar recomandă consultarea unei comisii profesionale externe formată din experţi neurochirurgi, pe baza probelor existente, ca urmare, situaţia va fi prezentată în Consiliu de disciplină”, mai concluzionează raportul Consiliului Medical.

Medicul neurochirurg s-a arătat nemulţumit de programul de operaţii. Astfel, în acest spital se pot face intervenţii chirurgicale între orele 8.00 şi 15.00, orele suplimentare nefiind plătite. Managerul spitalului, Silvi Ifrim, a explicat discuţia avută cu Ionuţ Gobej.

„A intrat în cabinetul meu solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operaţii care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situaţie nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii şefi de secţie să punem în discuţie ce posibilităţi pentru a rezolva această problemă. Din păcate această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare”, a declarat Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferinţă de presă.

În acelaşi timp, şi Consiliul Medical a explicat cum se desfăşoară activitatea în spital, pe durata orelor suplimentare.

„Majoritatea Secţiilor Spitalului Clinic Colentina lucrează constant peste program fără ca această activitate şi îngrijire a bolnavilor să fie condiţionată de plata orelor suplimentare. Prevederile legale privind compensarea orelor suplimentare sunt clare şi negociabile. În acelaşi timp, trebuie remarcat că nu s-a ţinut cont la momentul creării unor secţii complexe, cum este Neurochirurgia, de asigurarea unei structuri adecvate înainte de începerea activităţii. Considerăm că activitatea într-o secţie trebuie adaptată la posibilităţile existente, iar dezvoltarea se poate face după ce se găsesc resurse de ameliorare”.

Managerul spitalului a dat explicaţii referitoare şi la adresarea nepoliticoasă a acesteia vis-a-vis de pacienţi.

„Referitor la acuzaţiile pe care mi le-a adus colegul Gobej cum că m-am şi adresat nepoliticos, chiar injurios la adresa pacienţilor, nu aveţi decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Cu siguranţă, eu nu am pronunţat aceste cuvinte. Faptul că domnul Gobej a avut uşa mea deschisă, încă de la instalarea mea în această funcţie, chiar şi el a recunoscut, a avut maximă înţelegere de a merge mai departe, de a dezvolta această secţie de neurochirugie, de a o utila cu o a doua sală de operaţii cu aparatură care este în valoare de peste 500.000 de euro, deci aceaste aparate sunt cuprinse în planul de achiziţie şi am aprobat, la solicitatea domnului doctor, scoaterea la concurs a două locuri de medici specilişti neurochirurgi”, a mai explicat Silvi Ifrim.

Alţi medici ai Spitalului condamnă vechea conducere pentru că a făcut diferenţieri între secţii, astfel, neurochirurgia era prioritară.

„Faptul este că discutăm despre o secţie care a beneficiat de un statut privilegiat, în fosta conducere a spitalului. S-a dorit să se dezvolte această secţie de neurochirurgie, colegii noştri au fost bine primiţi, dar din păcate, ca această secţie să existe dintr-o pungă comună, s-a luat de la alţii. De exemplu, secţiile medicale au fost năpăstuite ani de zile din acest lucru”, a declarat Gheorghe Andrei- Dan, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Colentina.

Medicii mai spun că au aflat că, pe timpul vechii conduceri, erau plătite orele suplimentare pentru anumite secţii, fără ca celelalte să ştie. „Am aflat când ne-am pomenit, la cererea noastră cu bugetele pe anul respecitv şi ne-am pomenit că avem nişte ore suplimentare, cât, cum, nu ştim. Şeful secţiei medicale care nu a plătit nicio oră suplimentară s-a trezit cu 150.000 de lei pe orele suplimentare ca şi cum le-ar fi primit secţia dumnealui, fără să fi fost plătiţi”, a mai adăugat medicul Gheorghe Andrei-Dan.


Pe aceeași temă:

 Reacția managerului de la Spitalul Colentina, în scandalul de la secția de neurochirurgie: Nu avem cadrul legislativ care să prevadă plata orelor suplimentare. Faptul că au fost plătite, în fostul mandat al domnului Andreescu, a născut semne de întrebare și trebuie să dea explicații


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, intervine în scandalul din Spitalul Colentina: În atribuţiile mele intră doar numirea managerului

Medicul neurochirug de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej, a afirmat, luni, pentru Mediafax, că răspunsul managerului unităţii medicale în urma neregulilor semnalate a fost: “binele pacienţilor este o lozincă”.


Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susține că viețile mai multor pacienți sunt în pericol, din cauză că se fac operații doar până la ora 15.00. El îl acuză pe managerul unității medicale pentru situație, însă acesta neagă acuzațiile

Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susține că, din cauza lipsei de personal la secția ATI, operațiile chirurgicale nu s-ar mai realiza după ora 15.00, astfel că viețile pacienților ar fi în pericol.

 


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă