19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialEchipe de medici din Franţa vin în România ca să participe la...

Echipe de medici din Franţa vin în România ca să participe la operarea victimelor din Colectiv

Doi medici din Franța, dintre care unul de origine română, vin la București ca să ajute la intervențiile chirurgicale la care vor fi supuși răniții din Colectiv, a anunțat, vineri, secretarul general al Societăţii franceze pentru studiul și tratarea arsurilor, Marc Chaouat.

Profesorul Marc Chaouat, aflat de aproape o săptămână în România, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013, prin care ar urma să se deschidă în România noi centre specializate în tratarea arsurilor grave, a anunţat că, duminică şi luni, doi medici din Paris şi Bordeaux vor veni să ajute medicii români în tratamentul chirurgical al pacienţilor răniţi în clubul Colectiv.

"În cursul acestei săptămâni în care am fost prezenţi în România, o săptămână de emoţii puternice, am avut schimburi intense atât cu medicii români, dar şi cu autorităţile române. Vom încerca să ajutăm şi să contribuim cu experianța noastră de fiecare dată când este posibil şi, evident, sfârşitul nu este aici. Trebuie să continuăm şi să ne ajutăm colegii ori de câte ori putem. Doi medici vor veni din Franţa. Este vorba de un medic de la Spitalul Saint Louis şi de domnul Isacu Ciprian, medic de la Bordeaux", a spus secretarul general al Societăţii franceze de studiere şi tratare arsurilor.

Medicul Marc Guibert este chirurg plastician la Spitalul Saint Louis din Paris, iar medicul Ciprian Isacu este chirurg plastician şi şef al secţiei de tratament al arsurilor de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, ei fiind printre primii medici care s-au înscris voluntari pentru a veni în ajutorul colegilor chirurgi români. 

Doctorul Ciprian Isacu a fost coordonatorul medical al eforturilor de îngrijire a victimelor teribilului accident de autocar din Franţa din 23 octombrie, soldat cu decesul a 43 de persoane.

Ambasada Franţei a anunţat, vineri, că medicii din Franţa vor veni să lucreze în România în mai multe serii. Echipe de câte doi medici voluntari vor asigura, pentru următoarele opt-zece săptămâni, prin rotație, alături de echipele de medici români, îngrijirea victimelor incendiului de la clubul Colectiv. Fiecare echipă va rămâne în România pentru o perioadă de zece zile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă