17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDoi moldoveni, convertiți la islam, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera

Doi moldoveni, convertiți la islam, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera

Polițiștii de frontieră au depistat, marți, pe malul râului Prut,  doi bărbați care intenționau să ajungă clandestin în România și care aveau, asupra lor, mai multe obiecte care propovăduiesc ideologia islamică, informează Deschide.md.

Cei doi aveau asupra lor mai multe obiecte suspecte, inclusiv cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri în baza cărora, conform investigațiilor efectuate, aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

Din primele cercetări, s-a stabilit că unul din bărbația fost, anterior, condamnat pentru omor., iar în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, s-a convertit la islam.

Ei au fost descoperiți în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. 

Citește și: Trei sirieni care au trecut fraudulos graniţa, prinşi de poliţiştii de frontieră din Suceava

În timpul apropierii patrulei, una din ele a încercat să fugă, astfel că polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment, conform normelor legale.

Cei doi tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări, s-a stabilit că bărbații anterior au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. În perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, acesta a fost convertit la islam.

Citește și: De ce au fost eliberaţi islamiştii reţinuţi în Germania

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri în baza cărora, conform investigațiilor efectuate, aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

 

Cele mai citite

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...

“Vrei să fii soția mea?” TJ Miles și Francisca se căsătoresc

Francisca și TJ Miles s-au întors recent dintr-o vacanță de vis de două săptămâni. Artista a încântat fanii publicând prima imagine cu inelul de...

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă