19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDoi ofițeri din Prahova - în arest la domiciliu, într-un dosar de...

Doi ofițeri din Prahova – în arest la domiciliu, într-un dosar de corupție

Fostul şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Constantin Ispas, şi ofiţerul de poliţie judiciară Emanuel Saghel au fost plasați în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Cei doi sunt arestaţi într-un dosar în legătură cu care procurorii DNA Ploieşti au făcut, miercuri, percheziţii la domiciliile unor foşti ofiţeri SRI.

Potrivit datelor postate pe portalul instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, miercuri, cererile formulate de cei doi inculpaţi şi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, atât în cazul lui Ispas, cât şi în cazul lui Saghel. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare, pentru inculpaţi şi procuror. 

Constantin Ispas şi Emanuel Saghel au fost arestaţi preventiv în luna august, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupţie şi în care mai este urmărit penal şi fostul adjunct al şefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu. 

Potrivit DNA, Constantin Ispas este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, iar Adrian Rădulescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de cercetare abuzivă. 

Totodată, ofiţerul de poliţie judiciară Emanuel Saghel este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, şantaj şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

Procurorii DNA Ploieşti au efectuat, miercuri, patru percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie comise în cursul anului 2015. 

Potrivit unor surse judiciare, descinderile au avut loc la domiciliile a trei foşti ofiţeri SRI, respectiv Daniel Florea, Petre Sever şi Florin Gulianu, ele având legătură cu dosarul în care sunt urmăriţi penal penal Constantin Ispas, Emanuel Saghel şi Adrian Rădulescu. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă