20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDoi părinți au fost arestați preventiv, din cauză că își forțau copiii...

Doi părinți au fost arestați preventiv, din cauză că își forțau copiii minori să meargă la cerșit, pentru ca ei să aibă bani de țigări și alcool

Magistrații de la Tribunalul Mureș au dispus, miercuri, arestarea preventivă a doi părinți din maramureș, care și-ar fi trimis copiii minori la cerșit să facă rost de bani de mâncare, alcool și țigări, pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Tribunalul Maramureş a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Nicolae Berchi şi Cipriana Şomkereki după ce procurorii DIICOT de la Maramureş i-au reţinut pentru trafic de minori.

Procurorii DIICOT Maramureş susțin că, începând din anul 2006 şi până în prezent, cei doi şi-ar fi exploatat proprii copii minori, începând de când aceştia aveau vârsta de trei ani, prin obligarea practicării cerşetoriei.

În urma cercetărilor făcute, s-ar fi constatat că minorii au fost abuzaţi prin folosirea repetată a unor mijloace de intimidare prin acte de agresiune fizică şi verbală. Agresivitatea ar fi început de la ameninţări şi injurii cu un pronunţat caracter umilitor şi ar fi ajuns până la bătăi, inclusiv folosindu-se corpuri contondente, susțin procurorii DIICOT. Totodată, minorii ar fi fost legați de pat, pentru a-i face să accepte să meargă la cerșit.

Pentru intimidarea și controlarea minorilor, părinții l-ar fi folosit pe fiul lor de 17 ani, care ar fi efectuat acte de constrângere şi de supraveghere asupra copiilor exploataţi. Anchetatorii arată că suspectul Ş.A. ar fi ținut permanent legătura telefonic cu părinţii săi şi le-ar fi explicat modul în care decurgea activitatea.

Potrivit DIICOT, copiii ar fi fost plasaţi la cerşit de cei doi, în diferite locuri publice de pe raza municipiului Baia Mare, zonele fiind schimbate frecvent, atât pentru a profita de posibilitatea de a obţine venituri băneşti prin apelarea la mila cât mai multor cetăţeni, cât şi pentru a se eschiva de la eventuale acţiuni ale poliţiei locale. În zilele de duminică şi în alte zile de sărbători religioase, minorii ar fi fost trimişi la cerşit în apropierea bisericilor.

În urma cercetărilor în acest dosar a rezultat că fiecare minor era obligat de inculpaţi să obţină zilnic suma de 50 de lei, iar copiii mai mici, suma de 30 de lei. Toate sumele de bani astfel obţinute din exploatarea minorilor erau utilizate de inculpaţi pentru subzistenţa acestora, inclusiv pentru alcool şi ţigări, susțin procurorii DIICOT.

Cele mai citite

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă