16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDoi polițiști, reținuți de DIICOT pentru favorizarea infractorului și luare de mită

Doi polițiști, reținuți de DIICOT pentru favorizarea infractorului și luare de mită

Doi polițiști din Timiș au fost reținuți de DIICOT pentru luare de mită și vaforiarea infractorului. Ei sunt cercetați pentru că ar fi ascuns drogurile și alte dovezi găsite asupra unor persoane pe care le-au prins conducând sub influența drogurilor.

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, efectuează cercetări faţă de inculpaţii Grădinariu Radu şi Szasz Toma Robert Emil, agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Parţa, respectiv Şag, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de 289 C.P. rap. la art.7 lit.c din Legea nr.78/2000, favorizarea făptuitorului, prev. de 269 C.P. şi abuz în serviciu prev.  de 297 alin.1  C.P., cu aplic. art.5 C.p”, informează DIICOT într-un comunicat de presă.

Anchetatorii susțin că față de cei doi agenți de poliție există suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31.01.2013-01.02.2013, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localității Şag, au surprins în trafic două persoane care prezentau suspiciuni privind deţinerea de substanţe stupefiante şi conducerea autoturismului sub influenţa acestora, nesesizându-se cu privire la aceste fapte penale, ascunzând drogurile şi celelalte probe găsite asupra persoanelor depistate.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că agenții de poliție Grădinariu Radu şi Szasz Toma Robert Emil au primit suma de 1000 de euro, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Faţă de cei doi agenţi de poliţie, prin ordonanţele din data de 28.05.2014,  procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au luat măsura reţinerii pentru 24 ore și, ulterior,  au pus în mișcare acțiunea penală. Cei doi inculpați vor fi prezentați la 29 mai, instanţei Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara i-au depistat pe cei doi suspecți de trafic de droguri, aceștia fiind în prezent audiați de către procurori.

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă