18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialDoi polițiști și un deținut au fost accidentați. Parchetul a deschis dosar...

Doi polițiști și un deținut au fost accidentați. Parchetul a deschis dosar penal

Parchetul Judecătoriei Buzău a deschis dosar penal după un accidentul cu o autospecială a Poliției, informează Mediafax.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În accident au fost răniți doi polițiști și un deținut.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă în urma accidentului produs, luni, pe DN 1B, în afara localității Merei, în care a fost implicată o autospecială aparținând MAI, care transporta un deținut.

"Din primele cercetări efectuate a rezultat că autospeciala, care deserveşte arestul I.P.J. Buzău, în timp ce se deplasa spre Buzău din direcţia Ploieşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmp. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celor trei persoane aflate în autovehicul, respectiv şoferul, însoţitorul acestuia şi persoana deţinută. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", se arată în comunicat.

Luni, doi poliţişti de la Poliţia Judeţeană Buzău şi un deţinut au fost răniţi după ce autospeciala în care se aflau s-a răsturnat pe DN 1B, în afara localităţii Merei.

Cei trei răniţi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, unde au rămas internați, la Secția de Chirurgie Generală, unul dintre polițiști și deținutul.

Potrivit unor surse, deţinutul ar fi fost dus la Curtea de Apel Ploieşti, iar în momentul accidentului urma să fie adus la Buzău pentru a fi reintrodus în arest.

Pe numele său există un dosar penal din 2013 pentru infracțiuni de trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fugit din țară, iar autoritățile au emis pe numele său un mandat european de arestare, la începutul lunii decembrie el fiind extrădat în România de autoritățile britanice.

DIICOT Buzău a făcut cerere de prelungire a mandatului de arestare preventivă până în 31 ianuarie, iar bărbatul a contestat măsura la Curtea de Apel Ploiești.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă