19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi POLIȚIȘTI sunt acuzați că luau bani de la HOȚI, pentru a...

Doi POLIȚIȘTI sunt acuzați că luau bani de la HOȚI, pentru a le restitui lucrurile FURATE

Fostul șef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3, precum și un agent au fost reținuți de procurorii DNA, informează Mediafax.

Cei doi polițiști sunt acuzați că au luat de la niște hoți mai multe bunuri furate și apoi le-au cerut bani pentru a le înapoia.

Procurorii DNA i-au reținut pe Marius Giurescu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti şi Stelian Barbu, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi formaţiuni, la data faptelor, pentru luare de mită și favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – începutul anului 2015, Giurescu și Barbu au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziţii la domiciliile a două persoane (martori-denunţători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracţiunile de furt comise de aceştia, printre care se aflau şi foarte multe bijuterii.

La terminarea percheziţiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, însă după ce li s-a luat câte o declaraţie formală, faţă de aceştia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracţiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor, spun procurorii.

În schimbul neluării măsurilor legale faţă de cei doi martori-denunţători pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, Giurescu și Barbu au solicitat şi primit de la aceştia mai multe sume de bani.

Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la unul dintre denunţători suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro, iar Giurescu a solicitat şi a primit de la celălalt denunţător suma de 1.500 de euro.

Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpaţi prin intermediul unor persoane, precizează procurorii DNA.

Giurescu și Barbu sunt prezentați, marți, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi denunțători fac parte din gruparea suspectată de 46 de spargeri de locuințe din Capitală, între care şi casa europarlamentarului Theodor Stolojan.

Patru bărbaţi care făceau parte din grupare au fost trimişi în judecată, în 17 aprilie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB). Aceștia sunt: Teodoris Manole, zis Doris, suspectat de opt spargeri, Alexandru Constantin Roşu, care ar fi spart 28 de lucuinţe şi ar mai fi avut alte zece tentative, şi Matei Burcea şi Cristian Dumitru, ambii acuzaţi de complicitate la furt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă