16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi români au cumpărat droguri din Canada folosind moneda virtuală BITCOIN

Doi români au cumpărat droguri din Canada folosind moneda virtuală BITCOIN

Procurorii din Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT au trimis în judecată doi români acuzaţi că au cumpărat canabis din Canada, a informat vineri DIICOT.

Drogurile ar fi fost plătite de traficanții români cu moneda virtuală Bitcoin şi aduse în România prin intermediul serviciilor poştale internaţionale. 

Cei doi suspecți, Alin Bogdan Vintilă şi Adrian Neamţu, vor fi judecaţi de Tribunalul Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, pentru introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc, precum şi pentru deţinerea  fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. 

Procurorii susţin că, în perioada octombrie – decembrie 2015, Alin Bogdan Vintilă a procurat prin intermediul unui site din Canada (cunoscut în mediul infracţional ca DARKNET, SILK ROAD) cantitatea totală de 1.200 grame canabis, drogurile fiind achitate prin sistemul de plată electronic Bitcoin. 

Ulterior, drogurile au fost aduse în România în patru colete, prin intermediul serviciilor poştale internaţionale. 

Anchetatorii au mai reţinut că, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, Alin Vintilă a deţinut pentru consum propriu şi totodată a comercializat drogurile mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi. 

Cel de-al doilea traficant, Adrian Neamţu, este acuzat că, în cursul lunii ianuarie 2016, l-a instigat pe Alin Vintilă să procure cantitatea de 1.000 grame canabis prin intermediul unui site din Canada, drogurile fiind introduse în ţară în două colete. 

Primul colet, cu 448 grame canabis, a făcut obiectul unei livrări supravegheate efectuate de autorităţile judiciare din Germania împreună cu autorităţile judiciare române, în timp ce al doilea colet, cu 490,2 grame canabis, a fost introdus în ţară din Cehia avându-l ca destinatar pe Adrian Neamţu. 

De asemenea, în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2016, Adrian Neamţu a deţinut, fără drept, în vederea comercializării pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi cantitatea de 280 grame canabis, din care cantitatea de 171,3 grame de canabis a fost găsită şi ridicată la data de 21 ianuarie 2016 cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă