10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi români și trei maghiari, urmăriți penal pentru evaziune fiscală

Doi români și trei maghiari, urmăriți penal pentru evaziune fiscală

Procurorii DIICOT Hunedoara au dispus punerea sub urmărire penală faţă de inculpaţii H.G., F.R.S, cetăţeni români şi F.A.,V.G.Z şi A.Z., cetăţeni maghiari, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al instituției. 

Trei dintre inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar procurorii cer măsura arestului preventiv pentru ceilalți doi. 

Astfel, procurorii anticorupție au descoperit că, începând cu anul 2014 şi până în prezent, pe raza judeţului Hunedoara şi a municipiului Baia Mare a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, prin sustragerea de la plata TVA.

Citește și: Primul bilanț DIICOT fără Alina Bica. Ce au declarat ministrul Justiției și șeful SRI

Membrii grupării au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de produse laminate de la furnizori din Ungaria, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de  3.700 000 lei.

De asemenea, procuorii suspectează că au acționat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al produselor laminate astfel încât societăţile comerciale controlate de catre aceştia să înregistreze o taxă pe valoare adăugată deductibilă.

În circuri erau implicate societăţi comerciale cu comportament specific entităţilor economice de tip “fantomă”, deţinute şi coordonate de către membrii grupului.

Ulterior, sumele rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost deţinute şi folosite de membrii grupului infracţional organizat pentru plata contravalorii transporturilor de produse laminate din Ungaria până la clienţii finali, restul sumelor de bani fiind însuşite şi utilizate în scopuri personale.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă