22.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDoi șefi ai unui spital privat din Zalău, judecați pentru internări fictive

Doi șefi ai unui spital privat din Zalău, judecați pentru internări fictive

Managerul și directorul medical de la un spital privat din Zalău au fost trimiși în judecată de procurori, întrucât sunt acuzați că au obținut decontarea serviciilor medicale pentru internări fictive, informează Mediafax.

Prejudiciul provocat Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj este de peste 1,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Parchetul Tribunalului Sălaj, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Leontin Băbțan și Ioana Viorica Rotaru, respectiv manager și director medical la un spital privat, aceștia fiind acuzați că au provocat un prejudiciu de 1.627.776 lei Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Conform rechizitoriului, managerul Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, Leontin Băbțan, este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, în timp ce directorul medical al spitalului privat este acuzat de complicitate la înşelăciune în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

”Din actele de urmărire penală administrate în cauză, rezultă că cei doi inculpaţi, în calitate de manager şi director medical la Centrul de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, în perioada 2008 – februarie 2015, au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, prin întocmirea a 63 de rapoarte de decont ce conţineau date nereale, inserate în 627 de foi de observaţie, rapoarte de decont ce atestau prestarea unor servicii medicale, ce în realitate, nu au fost prestate”, arată procurorii.

După ce a descoperit internările fictive, Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, care plătise serviciile medicale neprestate, a sesizat organele de urmările penale și s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Zalău.

Cele mai citite

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă