19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialA fost făcut primul pas pentru ELIMINAREA VIZELOR pentru români în SUA

A fost făcut primul pas pentru ELIMINAREA VIZELOR pentru români în SUA

Doi senatori americani, Mark Kirk şi Barbara Mikulski, au înaintat o propunere legislativă care, dacă va fi aprobată, va duce la eliminarea  vizelor pentru cetăţenii români.

Propunerea se referă la cetăţenii a patru state europene: Bulgaria, Polonia, Croaţia şi România, care doresc să călătorească în SUA.

Informaţia în acest sens este oferită de agenţia bulgară Novinite, care îl citează pe consulul general al Bulgariei la Chicago, Simeon Stoilov. Potrivit acestuia, la Chicago trăieşte o importantă comunitate de etnici polonezi (circa 2 milioane de persoane), iar propunerea celor doi senatori americani a fost elaborată la presiunea comunităţii poloneze.

Citeşte şi: Preşedintele Obama cere Senatului să aprobe reforma NSA. Ce prevede noua lege

Cetăţenii din 38 de ţări ale lumii au, în prezent, dreptul de a călători fără viză în SUA. Mărirea numărului acestor ţări ar aduce Statelor Unite beneficii economice.

Acest lucru a fost subliniat, acum câteva zile, de unul dintre cei doi autori ai propunerii legislative, Barbara Mikulski, care este senator de Maryland. Potrivit acesteia, statul Maryland are probleme economice din cauza imposibilităţii de a-şi asigura forţa de muncă în anumite sectoare. Ele angajează, în mod curent, muncitori sezonieri proveniţi din alte ţări, care au nevoie de vize pentru a intra în SUA.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă