16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi tineri, cercetați de poliție după un jaf armat într-un taxi din...

Doi tineri, cercetați de poliție după un jaf armat într-un taxi din Galați

Doi tineri sunt cercetați de poliție după ce au tâlhărit un taximetrist din Galați, amenințându-l cu un pistol airsoft, după care i-au furat vehiculul. Cei doi au fost prinși în drum spre Brăila.

 Un tânăr de 24 de ani, taximetrist în Galaţi, a sesizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, printr-un apel la 112, că după ce a făcut o cursă cu doi tineri necunoscuţi în cartierul Dimitrie Cantemir a fost ameninţat de aceştia cu un pistol şi determinat să coboare din autoturism, iar cei doi au plecat cu maşina sa spre Brăila, conform Mediafax.

Citește și Accident Constanța: Șoferul care a provocat moarte unei persoane și rănirea a altor șase, ARESTAT preventiv!

Astfel, au fost alertate toate echipajele de siguranţă publică din Galaţi şi Brăila, iar un echipaj de poliţie din Brăila a oprit în trafic maşina furată, în care se aflau cei doi tineri în vârstă de 22, respectiv 25 de ani.

Poliţiştii au stabilit că tânărul de 22 de ani, aflat la volanul maşinii furate, consumase alcool, rezultatul testului indicând 0,51 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în maşină au fost găsite un pistol cu bile tip airsoft, un cuţit cu lama de 13 centimetri şi două plăcuţe de înmatriculare, pe care cei doi tineri le furaseră anterior de la un autoturism parcat, cu intenţia de a le schimba cu ale maşinii furate.

Totoodată, s-a stabilit că, în timpul deplasării spre Brăila, cei doi tineri au aruncat din autoturism un telefon mobil aparţinând taximetristului, pentru a nu fi localizaţi prin sistemul GPS.

Cercetările în acest caz continuă, pentru tâlhărie calificată, furt calificat şi conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă