17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDoi tineri au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au...

Doi tineri au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au electrocutat în Gara Dej

Doi adolescenţi de 11 şi 15 ani au ajuns în stare gravă la spital, în noaptea de luni spre marţi, după ce s-au urcat pe un vagon de marfă aflat în gara din Dej şi s-au electrocutat, relatează Mediafax.

"Din primele cercetări reiese că doi minori, de 11, respectiv 15 ani, din Dej s-au urcat pe un tren staționat în Gara Dej și s-au electrocutat, după ce au atins liniile de înaltă tensiune. Minorul de 11 ani a reușit să sară de pe plafonul vagonului și să anunțe autoritățile, iar cel de 15 ani a căzut pe sistemul de prindere între două vagoane, iar trenul s-a pus în mișcare și a fost recuperat de autorități din Gara Cășeiu. Ambii minori au fost duși la Spitalul Municipal Dej", a declarat, marţi, Simona Vârci, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj

Ulterior, adolescentul de 15 ani a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, întrucât avea răni mai grave.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, marţi, că băiatul se află în stare gravă şi urmează să fie transportat cu un elicopter la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

"Cei doi copii electrocutaţi, de 11, respectv 15 ani, au fost aduşi în jurul orei 1.00, în noaptea de luni spre marţi, la UPU de la Spitalul de Copii. Copilul de 15 ani este în stare gravă, are arsuri de gradul II şi III pe 65 la sută din suprafaţa corpului, pe torace şi membre. A fost intubat şi ventilat, i s-a făcut decompresie chirirgicală, şi urmează să fie transportat cu elicopterul la Bucureşti, la Spitalul «Grigore Alexandrescu»", a spus Lazăr.

Potrivit acestuia, băiatul de 11 ani are arsuri de gradul II pe 5 la sută din suprafaţa corpului, la faţă, fiind în afara oricărui pericol.

"Va rămâne, totuşi o perioadă internat la Cluj", a precizat Călin Lazăr.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă