13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDoi tineri din Bacău, condamnaţi la 15, respectiv, 25 de ani de...

Doi tineri din Bacău, condamnaţi la 15, respectiv, 25 de ani de închisoare, după ce au ucis cu sadism doi bărbați

Este vorba despre doi fraţi în vârstă de 17 şi 20 de ani, din localitatea băcăuană Turluianu. Ei  au fost condamnaţi de Tribunalul Bacău la 15, respectiv, 25 de ani de închisoare pentru omor, după ce au ucis cu sadism doi bărbaţi cărora le-au zdrobit capetele cu un par şi o furcă pe care apoi le-au ars într-o sobă, informează Mediafax.

Tribunalul Bacău i-a condamnat la 25, respectiv 15 ani de închisoare pe fraţii Florin şi Ionuţ Onescu pentru omor calificat, după ce, în primăvara acestui an, au ucis cu un par şi o furcă doi consăteni, în urma unui conflict izbucnit într-un bar, sentinţa nefiind însă definitivă.

În cazul adolescentului de 17 ani, magistraţii au dispus "luarea măsurii educative private de libertate”, urmând ca acesta să fie internat într-un centru de detenţie pe perioada celor 15 ani.

Totodată, pe lângă condamnarea la închisoare, Tribunalul Bacău a hotărât ca cei doi fraţi să plătească în solidar rudelor victimelor 200.000 de lei daune morale şi 15.000 de lei daune materiale.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de către procurori, cele două victime, un bărbat de 35 de ani şi cumnatul acestuia, în vârstă de 24 de ani, au fost omorâţi cu un sadism ieşit din comun, fiindu-le zdrobite capetele cu parul şi furca. Dubla crimă s-a petrecut pe un drum din localitatea Turluianu, precum şi în curtea uneia dintre victime, care a vrut să iasă în drum ca să-şi salveze cumnatul.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că dublul asasinat a fost comis în urma unui conflict izbucnit între unul dintre fraţi şi cei doi bărbaţi ucişi, la un bar din localitate, pe fondul consumului de alcool. La un moment dat, cele două victime au plecat la un grătar cu mai mulţi prieteni, la o stână de la marginea satului, fiind atacaţi atunci când au revenit în localitate, în faţa locuinţei tânărului de 24 de ani.

După ce i-au ucis pe cei doi bărbaţi, autorii crimei s-au refugiat la locuinţa lor, unde au ars în sobă atât parul cât şi furca, precum şi o parte din hainele pline de sânge, în încercarea de a şterge astfel urmele. Cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de către o localnică, aceasta anunţând Poliţia. Ulterior, cei doi fraţi au fost reţinuţi şi apoi arestaţi pentru crimele comise, şi în prezent fiind în stare de arest preventiv.

Decizia Tribunalului Bacău nu este una definitivă, putând astfel fi atacată cu apel.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă