20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDoi traficanți de droguri, care aduceau cannabis din Spania, arestați la București

Doi traficanți de droguri, care aduceau cannabis din Spania, arestați la București

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, având suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, au reușit stoparea activității infracționale a două persoane implicate în traficul ilicit de droguri de risc și de mare risc.
 

Alin Mihai Avasiloae și Avi Cristian Ursan au fost reținuți, marți, sub acuzațiile de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi trafic ilicit internaţional de droguri de  risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 şi  art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. Tot marți, cei doi au fost trimiși în fața magistraților Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței a admis cererea și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Față de cei doi suspecți există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunile pentru care sunt cercetați. În fapt, cei doi suspecți au fost prinși în flagrant, în data de 02.06.2014, pe raza Municipiului București, după ce au introdus pe teritoriul României din Spania, prin intermediul unui colet, cantitatea netă de 1.618,20 grame cannabis, droguri de risc destinate vânzării, cu precădere, pe raza Capitalei. Drogurile erau disimulate într-o boxă audio și mai multe bunuri.

Din probele administrate în cauză rezultă și suspiciunea rezonabilă că suspecții au furnizat unor persoane, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (comprimate Ecstasy).

La perchezițiile domiciliare efectuate în aceeași zi – 02.06.2014 – au fost depistate și ridicate sumele de 66.900 lei, 450 euro, 120 USD, despre care există indicii temeinice că ar proveni din traficul de droguri. 

Totodată au fost ridicate şi șapte telefoane mobile cu SIM-urile aferente, două cântare electronice folosite la cântărirea drogurilor şi două grindere folosite la mărunţirea cannabisului.

Cele mai citite

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă