6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi traficanți de droguri din Ploiești, reținuți pentru tentativă de omor

Doi traficanți de droguri din Ploiești, reținuți pentru tentativă de omor

Doi bărbați din Ploiești au fost reținuți pentru tentativă de omor, trafic de droguri și deținere ilegală de armă, în urma unui scandal izbucnit între traficanți și rudele consumatorilor, relatează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Ploieşti au reţinut şi cer arestarea preventivă a doi ploieşteni cu vârste de 30, respectiv 32 de ani, acuzaţi de trafic de droguri de risc, respectiv canabis.

Cei doi ploieşteni sunt acuzaţi că au vândut droguri mai multor consumatori din Ploieşti.

Aceştia au fost implicaţi într-un scandal produs marţi seară în zona "Complexul mic" din cartierul de nord al Ploieştiului, scandal în care au fost implicate şi rude ale unora dintre cei care cumpărat droguri de la cei doi bărbaţi.

Potrivit unui comunicat DIICOT, pe 9 iulie, Valeriu-Vicențius Drăgulin, zis “Bornavela”, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de săvârșire a infracțiunilor de trafic de droguri de risc,  tentativă de omor calificat și deținerea unei arme letale fără drept.  Totodată, Alexandru Burtică a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT sub acuzația de trafic de droguri de risc.

”Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada ianuarie 2014 – iulie 2014 cei doi inculpați au desfășurat acțiuni de achiziționare și comercializare către consumatori de cannabis și rezină de cannabis.

Față de inculpatul Drăgulin Valeriu-Vicențiu există suspiciunea rezonabilă că în data de 8 iulie 2014 în jurul orelor 18,30, în timpul unui conflict izbucnit, într-o parcare din municipiul Ploiești, între el și rudele unor consumatori cărora le vânduse droguri, acesta a scos un pistol Makarov de calibrul 9, pe care îl deținea ilegal, și a tras mai multe focuri de armă, avariind mai multe mașini. Inculpatul a fugit apoi de la locul faptei. Pentru aceste fapte cercetările au fost declanșate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și IPJ Prahova, cazul fiind preluat în data de 9 iulie de DIICOT – ST Ploiești, având în vedere faptul că numitul Drăgulin Valeriu-Vicențiu se afla sub monitorizarea DIICOT pentru trafic de droguri”, notează DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în acelaşi dosar au fost audiate alte 15 persoane.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri pentru consum, tentativă la omor calificat, deţinerea unei arme letale fără drept şi uz de armă fără drept.

Tribunalul Prahova urmează să se pronunţe în privinţa propunerii de arestare preventivă a celor doi. În acelaşi dosar au fost puse sub urmărire penală 12 persoane acuzate de consum de stupefiante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă