16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDoi turişti rătăciţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de jandarmii montani

Doi turişti rătăciţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de jandarmii montani

Doi turişti care s-au rătăcit, miercuri, în Masivul Bucegi, în condiţii de ploaie şi de vizibilitate redusă, au fost recuperaţi de către jandarmii montani de la Postul de ordine publică Peştera şi conduşi în siguranţă până la Cota 1.000, transmite Mediafax.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, jandarmii montani de la Postul de ordine publică Peştera au fost solicitaţi să intervină, miercuri, în jurul orei 10.25, pentru recuperarea a doi turişti rătăciţi în Masivul Bucegi.

Cei doi, un bărbat şi o femeie în vârstă de 25 de ani, din judeţul Bacău, au plecat pe munte către staţiunea Sinaia, însă din cauza ceţii şi a ploii abundente s-au abătut de la traseul montan şi s-au rătăcit, solicitând ajutorul Jandarmeriei.

Cei doi au fost găsiţi şi au fost conduşi în siguranţă până la Cota 1.000 din Bucegi.

Jandarmii dâmboviţeni le recomandă turiştilor aflaţi în dificultate în zona Masivului Bucegi să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Cele mai citite

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă