20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialDorin Cioaba îndeamnă romii din SUA să voteze cu Hillary Clinton

Dorin Cioaba îndeamnă romii din SUA să voteze cu Hillary Clinton

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a anunţat, luni, că îi va trimite o scrisoare principalului candidat democrat din SUA, Hillary Clinton, în care o anunţă că el îi îndeamnă pe toţi cei 300.000 de romi americani să o voteze.

El a declarat că romii o susţin pe Hillary Clinton pentru că este o familistă convinsă și i-a sfătuit pe toți romii din SUA care au drept de vot să o susțină.

„Şi eu, ca preşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Romilor, dar şi în calitatea mea de rege internaţional al romilor, vreau să-i rog pe toţi romii din SUA, pe cei care au drept de vot, să voteze la alegerile care vor avea loc în SUA candidatul Partidului Democrat, şi anume doamna Hillary Clinton, pentru că ea a arătat o deschidere către comunitatea noastră de romi. (…) Ca femeie, Hillary Clinton a arătat că este o persoană care ţine foarte mult la familia ei. Chiar dacă a fost la un pas să se destrame, Hillary Clinton a ştiut cum să gestioneze situaţia aceea critică. (…) Hillary Clinton a decis să îşi ierte soţul şi să pună mai presus valorile familiei. (…) Şi noi romii ne luptăm pentru valorile familiei”, a declarat Cioabă pentru Agerpres.

Cu toate acestea, regele Cioabă a spus că „o mică problemă” ar fi că romii nu au susținut până acum o femeie care să fie „conducătoare”.

Totuşi, regele Cioabă se teme că romii sunt deocamdată sceptici şi nu au susţinut până acum o femeie.

Pentru întâlnirea pe care şi-o doreşte cu viitorul preşedinte Hillary Clinton, la Casa Alba, Dorin Cioabă şi-a cumpărat deja o pălărie de cowboy şi o cravată cu steagul Americii. Posesor al unei limuzine produse în SUA, Dorin Cioabă a mărturisit că de mic copil l-a îndrăgit pe celebrul personaj din serialul Dallas, J.R. Ewing. J.R. a fost un model pentru toată familia Cioabă, atât pentru bunicul lui Dorin, cât şi pentru tatăl acestuia, Florin Cioabă. Pentru autointitulatul rege al romilor din toată lumea, Dorin Cioabă, J.R. este modelul “bărbatului puternic”.

Mai mult, Dorin Cioabă ia meditaţii de câteva luni, la limba engleză, pentru a putea vorbi personal, fără traducător, cu Hillary Clinton.

„Am început să iau lecţii de engleză pentru că am nevoie să mă duc la Casa Albă fără translator. De ce? Pentru că translatorul poate să nu traducă acolo tot ce spun eu şi s-ar putea ca vizita mea în SUA să nu îşi atingă scopul”, a spus Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă mai spune că el nu a învăţat la şcoală limba engleză, ci rusa. De aceea, acum, de două ori pe săptămână ia meditaţii la engleză, de la un profesor care vine acasă la el.

„Ştiu doar câteva cuvinte, pe care le-am învăţat şi le mai exersez. Important este să pot să port un dialog, nu foarte greu, cu preşedintele Statelor Unite sau cu orice altă oficialitate. Dacă nu am învăţat engleza la şcoală, pentru că noi am învăţat rusa la şcoală, învăţăm acum. Orice se poate învăţa”, a afirmat Dorin Cioabă. 

Cele mai citite

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să...

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...
Ultima oră
Pe aceeași temă