15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDosarul Microsoft. Dorin Cocoş şi Pinalti, audiaţi la Instanţa Supremă. DNA cere...

Dosarul Microsoft. Dorin Cocoş şi Pinalti, audiaţi la Instanţa Supremă. DNA cere pedepse cu executare

Dorin Cocoș a venit, miercuri dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în dosarul Microsoft. Surse judiciare arată că omul de afaceri şi-a recunoscut faptele şi ar putea beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime. Şi fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, şi-a recunoscut faptele. 

Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ștefan au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani. DNA a cerut pedepse cu executare și confiscarea a aproape 27 de milioane de euro în cazul inculpaţilor din dosar.

Citeşte şi: Gabriel Sandu, audiat la DNA, în dosarul Microsoft

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, de luare de mită și spălare de bani. 

Pocurorii arată că Dorin Cocoș ar fi pretins și primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru a asigura firmelor susținute de Florică încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor. 

Mai mult, Cocoș ar fi cerut 17 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft.

DNA cere condamnare cu executare în cazul inculpaţilor

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut condamnare cu închisoare în cazul fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, fostului primar din Piatra Nemţ Gheorghe Ştefan şi oamenilor de afaceri Dumitru Nicolae şi Dorin Cocoş.

În cazul lui Gabriel Sandu procurorul DNA a cerut condamnarea acestuia, interzicerea unor drepturi civile şi confiscarea specială a 2 milioane de euro.

Pentru Gheorghe Ştefan, procurorul cere condamnarea acestuia, interzicerea unor drepturi civile, confiscarea specială a 3 milioane de euro şi menţinerea sechestrelor asigurătorii în cauză.

În cazul lui Cocoş s-a solicitat condamnarea acestuia, interzicerea unor drepturi şi confiscarea specială a 2 milioane de euro, dar şi a altor 9 milioane de euro.

Pentru Dumitru Nicolae, procurorul DNA a cerut condamnarea acestuia, interzicerea unor drepturi şi confiscarea  a 7,65 milioane de euro şi confiscarea specială a 2 milioane de euro.

În dosarul Microsoft mai sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Ştire în curs de actualizare.
 

 

 

Cele mai citite

Au început amenajările la West Side Flower Fest! În topul atracțiilor: 21 de grădini tematice și decoruri supradimensionate din 12.000 de ghivece de flori

O săptămână ne mai desparte de West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România. Parcul Drumul Taberei se va transforma...

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia,...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă