11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDosar PENAL în cazul decesului nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

Dosar PENAL în cazul decesului nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei în vârstă de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu, care a decedat la câteva ore după ce a fost internată la Institutul “Matei Balş”, unde a fost diagnosticată cu meningită. Ancheta a fost deschisă după o sesizare făcută de Spitalul Colentina, întrucât acolo este morga unde a fost dusă copila, potrivit Mediafax. .

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei şi a analizelor de laborator în cazul fetiţei, rezultatele urmând să fie transmite de către Institutului Naţional de Medicină Legală. Legiştii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, în urma căruia se va stabili ce boală a provocat moartea fetiţei, rezultatele urmând să fie transmise în aproximativ trei săptămâni.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății, anchetă după moartea nepoatei lui Prunariu

Sursele citate au precizat că, în zilele următoare, anchetatorii vor chema la audieri apropiaţi ai familiei, pentru a oferi lămuriri în acest caz.

Ancheta este făcută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii Serviciului Omoruri, dosarul fiind deschis conform procedurii standard în cazul persoanelor care mor în spital, din cauze neclare.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, duminică, în mai puţin de o oră după ce a fost dusă, în stare gravă, la Institutul “Matei Balş” din Bucureşti.

Fata, în vârstă de 11 ani, a fost, săptămâna trecută, într-o tabără la Capidava, în judeţul Constanţa, în cadrul programului “Atlantykron”, unde printre invitaţi a fost şi bunicul său, Dumitru Prunariu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, fata s-a simţit foarte rău, iar părinţii au chemat o ambulanţă privată, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalită şi enterocolită şi i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminică dimineaţă, pentru că fata se simţea tot mai rău, părinţii au dus-o la Institutul “Matei Balş”, unde medicii i-au pus diagnosticul de infecţie meningococică severă, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Aproximativ o sută de copii care au intrat în contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultaţi la Institutul “Matei Balş”, nefiind depistat niciun alt caz de meningită. Cei aproximativ o sută de copii sunt ţinuţi sub observaţie şi li s-a administrat tratament preventiv.

“Nepotica noastră Arina s-a făcut îngeraș. O meningita fulminanta ne-a răpit-o în câteva ore”, a scris DumitruPrunariu pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Prunariu spunea, într-un interviu pentru Gândul, în 2011, că nepoata sa a zburat pentru prima dată cu un planor la doi ani şi jumătate.

Dumitru Prunariu a participat, în 14 mai 1981, la primul zbor cosmic româno-sovietic, devenind primul cosmonaut român, şi a decolat în spaţiu la bordul navei “Soiuz 40”. El a stat în spaţiu opt zile, alături de cosmonautul rus Leonid Popov, şi a revenit pe Pământ în 22 mai 1981.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă