15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDosarul ”Gala Bute” s-ar putea întoarce la DNA. Ce acuzații le aduce...

Dosarul ”Gala Bute” s-ar putea întoarce la DNA. Ce acuzații le aduce Elena Udrea procurorilor DNA

Elena Udrea a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) refacerea rechizitoriului în dosarul ”Gala Bute”, acuzând că procuorii anticorupție au omis anumite aspecte. 

”A fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte așa cum a fost făcută toată urmărirea penală în cazul meu. Am stat 72 de zile în arest, în penitenciar, pe baza a două declarații care vizează fapte diferite, deci doar declarații ale unor persoane. Toate acuzațiile sunt îndreptate către mine. Dosarul ar trebui să se numească Elena Udrea. Cercetările penale nu au fost încheiate, procurorii omit să cerceteze și fac disjungeri. În ceea ce privește acuzația de luare de mită, celebra geantă, ce se întâmplă dacă Parchetul constată că nu s-a dat mită? Angajații din minister, care au fost audiați timp de trei de ani de mai multe ori, nu au fost acuzați de nimic, în schimb sunt acuzată eu, deși am avut toate activitățile delegate secretarului”, a declarat Elena Udrea. 

În ceea ce privește arestarea preventivă, Udrea a arătat că atunci când a fost la Târgșor nu i s-au pus cătușe și nu a fugit. Fosta ministră a explicat că procedura de arestare preventivă poate suporta corecturi. 

”Faptul că se arestează cu prea multă ușurință, nu vorbim aici doar de oamenii politici, care dau satisfacție opiniei publice atunci când sunt arestați, este vorba de simpli cetățeni. Procedura poate suporta corecturi. Urmărirea penală și trimiterea în judecată se poate face și cu acuzații în stare de libertate”, a explicat Udrea. 

De asemenea, Elena Udrea a precizat că dacă nu i se va schimba măsura preventivă va face o solicitare pentru a fi lăsată să meargă la medic. 

Fosta ministră Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În acest dosar, Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie. Fostul ministru este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

 

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă