13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul "Moșia Brătienilor", în care este urmărit penal ginerele lui Băsescu, preluat...

Dosarul “Moșia Brătienilor”, în care este urmărit penal ginerele lui Băsescu, preluat de DNA

Dosarul “Moșia Brătienilor”, privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeș, în care este urmărit penal și ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, va fi cercetat de DNA, informează Mediafax.

Citește și: DIICOT preia dosarul “Moșia Brătienilor”, în care este implicat ginerele lui Băsescu

Astfel, dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce DIICOT şi-a declinat competenţa, în 16 martie.

Iniţial, cazul a fost anchetat de procurorii de la Parchetul instanței supreme. Această structură și-a declinat competența în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care, la rândul său, a stabilit că nu este competentă de ancheteze acest caz.

Citește și: Prefectura Argeş pierde procesul de revizuire a dosarului de retrocedare a terenurilor Brătienilor

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai 2014 a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, pentru fals și înșelăciune.

Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, care este parte civilă.

Presa a relatat că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ștefănești (Argeș), care a aparținut familiei Brătianu și care ar fi fost retrocedat ilegal.

Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moștenire asupra terenului respectiv de la urmașii familiei Brătianu. După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.

Radu Pricop este soțul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă