8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul ”Prostituție cu eleve”. CSM vrea eliberarea din funcție a judecătorului cercetat...

Dosarul ”Prostituție cu eleve”. CSM vrea eliberarea din funcție a judecătorului cercetat pentru șantaj

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vrea eliberarea din funcție a judecătorului timişorean Aurelian Tomuş, cercetat pentru șantaj și întreținere de relații sexuale cu tinere traficate, în dosarul ”prostituție cu eleve”, potrivit unui comunicat CSM. 

Astfel, în şedinţa de marţi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat “neîndeplinită condiția de bună reputație” de către Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, şi a propus eliberarea din funcţie a acestuia.

Citește și: Primele ARESTĂRI în gruparea de interlopi care obliga fete să se prostitueze. Printre cei care au apelat la serviciile tinerelor, s-ar afla și DJ Gino Manzotti, un judecător și notabilități

“Hotărârea secţiei poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la comunicare, iar hotărârea plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen. Hotărârea instanţei este irevocabilă”, se arată comunicatul citat. 

Hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie se comunică Preşedinţiei, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie.

În aceeași ședință, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât suspendarea din funcţie, începând de marţi, a judecătorului Aurelian Nicolae Tomuş, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.

Hotărârea Secţiei a fost luată în baza articolului 76 alineatul 4 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia “pe parcursul procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”.

Judecătorul Nicolae Aurel Tomuş este cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Timişoara pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane, spun surse judiciare.

Decizia a fost luată de procurori, după ce l-au audiat pe magistrat în dosarul de trafic de persoane în care au avut loc 11 percheziţii, pe 18 iunie, în Timiş şi Arad.

Conform surselor citate, una din tinerele care au fost la audieri, la sediul DIICOT Timișoara, le-a declarat procurorilor că a fost amenințată de judecător că, dacă nu întreține relații sexuale cu el, le va trimite părinților un filmuleț în care tânăra apărea în timpul unei partide de sex.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă