13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDosarul Carpatica: Ilie Carabulea, fiul său și alți trei inculpați, arestați preventiv

Dosarul Carpatica: Ilie Carabulea, fiul său și alți trei inculpați, arestați preventiv

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, și alți trei inculpați din dosarul Carpatica Asigurări au fost arestați preventiv, a decis, sâmbătă seară, Tribunalul Sibiu, conform Agerpres. Ați doi inculpați din dosar vor fi în arest la domiciliu. 

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane – Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Coşa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Nasarău sunt inculpaţi în dosarul Carpatica Asigurări, acuzaţiile fiind constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei. 

Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. 

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

În şedinţa de joi, Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.
 

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă