22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul Carpatica Asigurări: Omul de afaceri Ilie Carabulea află, vineri, dacă rămâne...

Dosarul Carpatica Asigurări: Omul de afaceri Ilie Carabulea află, vineri, dacă rămâne în arest preventiv. Judecarea contestațiilor, amânată de magistrați

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său și alte trei persoane află, vineri, dacă rămân în arest preventiv. Astfel, la cererea avocaților, magistrații de la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat judecarea contestațiilor formulate împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a inculpaților, informează Agerpres.

„Noi nu am avut timpul necesar să studiem dosarul în timpul care ni s-a pus la dispoziţie. Instanţa a încuviinţat această cerere şi s-a amânat judecarea contestaţiei pentru vineri, la ora 10,00”, a declarat unul din cei 12 avocaţi ai apărării, Mihai Baco. 

CA Alba Iulia urma să judece miercuri, de la ora 13,00, contestaţiile formulate, în dosarul Carpatica Asigurări, împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi. 

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi din dosarul Carpatica Asigurări. 

Din cei şapte inculpaţi în dosar, doi vor sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Faţă de inculpaţii Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, instanţa a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. 

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane – Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coşa şi Georgeta Crideanu sunt inculpaţi în dosarul Carpatica Asigurări, acuzaţiile fiind de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 de milioane de lei. 

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la sediile unei firme de asigurări. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane. 

Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. 

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă