15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. LOVITURĂ dată anticorupției de Viorica Costiniu: Dosarul Duicu se întoarce la...

VIDEO. LOVITURĂ dată anticorupției de Viorica Costiniu: Dosarul Duicu se întoarce la DNA. Procurorii atacă decizia

UPDATE: DNA a anunțat că atacă la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Vioricăi Costiniu. Ea a judecat în cameră preliminară.  Potrivit noului Cod de procedură penală, rechizitoriul și probele sunt evaluate de un judecător de cameră preliminară, care decide dacă începe judecarea sau se trimite dosarul înapoi la Parchet, DNA sau DIICOT.

Dosarul fostului președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, se întoarce la DNA, pentru completarea probelor. Decizia a fost luată de judecătoarea Viorica Costiniu, soția fostului judecător ICCJ Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru corupție. Soluția are cale de atac.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/51b3459f74143a9af5a50b678e0bef6f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată, în 28 iulie 2014, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan Adrian Duicu, președintele Consiliului Județean Mehedinți la data faptelor, pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Constantin Ştefan Ponea, şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, președintele organizației municipale Orșova a PSD la data faptelor, de trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată Elisabeta Zenovia Rolea, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, și Grigoriţa Feraru, consilier principal în cadrul CJAS la data faptelor, ambele pentru luare de mită.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă