13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea va petrece Paștele în arest. Decizia ICCJ în dosarul Gala...

Elena Udrea va petrece Paștele în arest. Decizia ICCJ în dosarul Gala Bute este definitivă

Elena Udrea rămâne în arest preventiv în dosarul “Gala Bute”, până la sfârșitul lunii aprilie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins contestația fostului ministru al Dezvoltării și Turismului față de prelungirea măsurii, dispusă în 23 martie. Decizia instanței supreme este definitivă.

Astfel, rămân în arest Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, conform deciziei din 23 martie a instanței supreme, când a fost prelungită această măsură.

În ceea ce îi privește pe fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia şi primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, aceștia vor fi cercetați în continuare în arest la domiciliu.

UPDATE: Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea a declarat, joi, că instanța supremă a rămas în pronunțare în cazul clientei sale.

Scriblea a declarat că nu există nicio probă care să ducă la o prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

Citește și: Ce a declarat avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la ICCJ

Avocatul fostei ministre a dezvoltării a ținut să precizeze că în acest dosar nu există decât declarația lui Nastasia și a subliniat că nu există temei pentru prelungirea arestului preventiv.

UPDATE: Elena Udrea a fost adusă, joi, din Arestul Poliţiei Capitalei la ICCJ, unde se judecă contestația formulată de fosta ministră a Dezvoltării, față de prelungirea restului preventiv cu încă 30 zile, în dosarul Gala Bute, informează Mediafax.

——

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, joi, contestația formulată de Elena Udrea, față de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul “Gala Bute”. Totodată, joi sunt judecate și contestațiile lui Rudel Obreja, Tudor Breazu și Gheorghe Nastasia, față de prelungirea măsurilor preventive.

Prelungirea arestării Elenei Udrea a fost decisă în 23 martie.

Citește și: Avocații Elenei Udrea, plângere la CSM: Procurorii DNA fac presiuni asupra denunțătorilor din dosarul ”Gala Bute”

ÎCCJ arată, în motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute, că apropiații fostului ministru, inculpați în același dosar, au declarat că o parte din banii primiți ca mită pentru atribuirea contractelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea și în interesul acesteia, fiind folosiți pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, și în special ale Organizației București a cărei președintă era.

Citește și: Procurorii au aflat cum funcţiona aparatul de propagandă al Elenei Udrea

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă