20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Voiculescu a obținut o nouă amânare în Dosarul ICA. 1 iulie,...

UPDATE. Voiculescu a obținut o nouă amânare în Dosarul ICA. 1 iulie, noul termen

UPDATE 12:00 – Dan Voiculescu a obținut o nouă amânare în dosarul ICA. Noul termen este 1 iulie. Avocații au cerut amânarea motivând că procedura de desemnare a judecătorilor nu a fost corectă, potrivit B1 TV.

UPDATE Avocații au cerut, marți, un nou termen de judecată, precum și un nou complet de judecată, după ce Stan Mustață a fost ridicat de procurorii anticorupție.

Magistrații au rămas în pronunțare.

Judecătorii trebuiau să se pronunțe, marți, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Pe 29 aprilie, un complet format din doi judecători ar fi trebuit să se pronunțe pe mai multe exceptii ridicate de avocații lui Dan Voiculescu, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanțelor ca parte civilă în dosar și trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Curtea de Apel București va judeca, marți, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu.

Pe 29 aprilie, un complet format din doi judecători ar fi trebuit să se pronunțe pe mai multe exceptii ridicate de avocații lui Dan Voiculescu, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanțelor ca parte civilă în dosar și trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept, informează Hotnews.

Sedința de judecată nu a mai avut loc, deoarece judecătorul Stan Mustață a fost ridicat de procurori și dus DNA pentru audieri, el fiind acuzat că a cerut bani de la mai multi inculpați și persoane condamnate, printre care și de la Mihai Stoica, pentru a da solutți favorabile acestora. 

Astfel, în acest dosar, locul lui Stan Mustață a fost luat de judecătoarea Luminița Cristiu-Ninu, fost președinte al Tribunalului Teleorman. Noul complet de judecată va trebui sa reia in dezbatere exceptiile ridicate anterior de avocatii lui Dan Voiculescu. 

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Cele mai citite

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă