9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență a...

Dosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență a fost mutat de la CAB la Tribunalul București, după ce fostul viceguverntor al BNR a renunțat la avocatură

Dosarul în care fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, este acuzat de trafic de influență a fost mutat de la Curtea de Apel București la Tribunalul București, informează Agerpres.

Decizia vine după ce, joi, Bogdan Olteanu a cerut magistraților de la Curtea de Apel București ca procesul să fie mutat, pe motiv că a renunțat la calitatea de avocat, iar CAB nu mai are competența să judece această cauză după calitatea persoanei. Avocatul lui Bogdan Olteanu a explicat că Baroul București a aprobat retragerea din avocatură, la solicitarea fostului președinte al Cameri Deputaților.

Este pentru a doua oară când dosarul lui Bogdan Olteanu se mută la altă instanță. Anterior, a fost trimis de procurorii anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării, susțin procurorii.

Procurorii DNA susțin că suma de un milion de euro ar fi fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei firme înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-ar fi fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă