11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDosarul de corupție al Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost retrimis...

Dosarul de corupție al Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost retrimis la DNA

Dosarul în care ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, este acuzat de fapte de corupție, a fost retrimis la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca dosarul să se întoarcă la DNA pentru refacerea cercetărilor, hotărârea fiind definitivă.

Ea a fost trimisă în judecată, în luna iulie a anului trecut, pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității, în scopul obținerii de bani. În prezent, dosarul se află în faza camerei preliminare.

În martie 2016, Lia Olguța Vasilescu a fost acuzată de luare de mită, spălare de bani, dar și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani. Alături de Olguța, au mai fost acuzați administratorul public al Craiovei, Radu Cosmin Preda, dar și Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie. În același dosar, au fost deferiți justiției Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Procurorii anticorupție precizau că, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri ar fi fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. Potrivit sursei citate, ea s-ar fi folosit, în schimbul obținerii acestor foloase, de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD.

De asemenea, Olguța Vasilescu este acuzată că și-ar fi folosit influența pentru a obține de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de aproape 45.000 de euro conținând imaginea acesteia și sloganuri de campanie electorală. Materialele în cauză ar fi fost realizate de o firmă în baza unui contract fictiv încheiat cu societatea omului de afaceri. Totodată, procurorii anticorupție au acuzat-o că ar fi pretins și primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, o sumă de aproape 570.000 de lei, pentru și printr-o asociație non-profit, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

 

În curs de actualizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă