16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDosarul incendiului de la restaurantul Beirut, preluat de Parchetul General

Dosarul incendiului de la restaurantul Beirut, preluat de Parchetul General

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 8 aprilie 2014, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altora, informează Parchetul general.

Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul şi de urmările grave ale acestuia.

În vederea finalizării cercetărilor, s-a apreciat că este necesar a se efectua o serie de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare.

Din primele verificări şi actele efectuate a rezultat că, în seara zilei de 5 aprilie 2014, în jurul orelor 22:30, s-a produs un incendiu la imobilul situat în municipiul Constanţa, Bulevardul Tomis, având ca urmare decesul numitelor C.N.I., T.M. şi V.N., vătămarea corporală a numiţilor B.N. şi R.R.A. şi degradarea, respectiv aducerea în stare de neîntrebuinţare a imobilului situat mai sus, în care funcţionau trei localuri publice.

Prin ordonanţa din data de 6 aprilie 2014, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă.

Trei fete au ars de vii, după ce un incendiu a izbucnit în restaurantul în care lucrau, Beirut, din centrul Constanței. Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, și Mihaela Tucă, de 24 de ani, erau dansatoare orientale, iar Nicoleta Cengher, de 24 de ani, din Costinești, era cântăreață. Alte patru persoane au suferit răni din cauza focului și a fumului înecăcios. O tânără în vârstă de 19 ani a fost trimisă de urgență la Spitalul de Arşi din București, prezentând complicații în urma intoxicaţiei cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii.  

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, focul a izbucnit în jurul orei 22.40, iar flăcările ­s-au extins cu rapiditate în toată clădirea, dar și la etaj, unde se află un cazino și un pub unde se defăşura un concert rock. Clădirea este veche, iar scara de acces este din lemn. Echipele ISU au ajuns imediat la fața locului, sediul instituției fiind foarte aproape de restaurant. Au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofițeri și cinci ofițeri, care au lucrat mai bine de cinci ore. 

Trupurile celor trei fete au fost găsite carbonizate. Erau în vestiar, iar ușa acestuia s-a blocat din cauza unei bucăți de lemn.

 

Cele mai citite

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă