10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul Microsoft. Ponta susține că știa doar de ilegalitățile lui Funeriu și...

Dosarul Microsoft. Ponta susține că știa doar de ilegalitățile lui Funeriu și Vreme

Ponta a declarat, luni, că procedurile în Parlament se vor desfășura în mod normal în cazul celor  nouă miniștri acuzați de infracţiuni de abuz în serviciu şi infracţiuni de corupţie în dosarul închirierii de licențe Microsoft pentru școli, informează B1TV.

Citește și: EXCLUSIV. Tergiversează Procurorul General Tiberiu Nițu ancheta în mega-dosarul șpăgii de 20 de milioane de dolari, cu 9 miniștri suspecți?

Întrebat dacă va îndemna parlamentarii să voteze pentru începerea urmăririi penale, premierul a spus că nu va influența în niciun fel. 

”Bineînțeles că se fac toate procedurile și nimeni nu se va opune în niciun fel. În cadrul procedurilor, bineînțeles, fiecare om își va spune punctul de vedere, pentru că, strict personal, doamna Andronescu, domnul Athanasiu și toți ceilalți – pentru că nu vreau să arunc anatema asupra cuiva – sunt oameni care au trăit o viață întreagă cu un prestigiu neștirbit și cred că e dreptul lor să-și spună punctul de vedere”, a afirmat Ponta.

 Citește și: DNA cere urmărirea penală pentru nouă foști miniștri, în dosarul mitei pentru achiziții IT și sisteme de securitate. Andronescu, Funeriu, Nica, Tănăsescu și Vreme, printre cei vizați

„Ce pot spune eu, ceea ce știu despre ilegalități, știu doar de Funeriu și Vreme, pentru că asta am avut în față, nota de control. Celelalte lucruri vor fi lămurite de justiție și procedurile în Parlament se vor desfășura normal, eu nu sunt justiția ca să pot să spun dacă cineva e vinovat sau nu. Eu nu cunosc decât ceea ce mi-a prezentat corpul de control al premierului. Mai departe, justiția va stabili”, a mai declarat premierul Ponta. 

El a fost întrebat dacă în această situație va vota pentru ridicarea imunității lui Valerian Vreme.

”Dacă vă spun că votez pentru, o să spuneți că mă răzbun politic pe domnul Vreme. Nu, eu v-am spus ce am văzut în nota de control”, a replicat prim-ministrul.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă