11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul Mineriadei: Miron Cozma, audiat la Parchet. Fostul lider al minerilor: Eu...

Dosarul Mineriadei: Miron Cozma, audiat la Parchet. Fostul lider al minerilor: Eu am fost împotriva lui Iliescu!

Miron Cozma este audiat, marți dimineață, la Parchetul General, în dosarul Mineriadei. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost pus sub acuzare în acest dosar. 

La intrare, Cozma a spus că imaginile transmise de televiziuni cu mineri violenți nu sunt din iunie 1990, ci din septembrie 1991. El a amintit că a dat și un comunicat de presă în care spunea că „minerii nu vor veni împotriva Pieței Universității”.

„De ce sunt satisfăcut? Pentru că am găsit, în sfârșit, caseta audio din Piața Universității în care Marian Munteanu citește comunicatul dat de mine, de Liga Sindicatelor Minerii Valea Jiului, care s-a dat și pe TVR. În care spune clar că minerii nu vor veni împotriva Pieței Universității. Dat de mine!”, a spus Miron Cozma.

Citește și: Dosarul Mineriadei. Generalul Mugurel Florescu este suspect în dosar: După demitere, de trei ori au vrut să îmi ia viaţa

Mai mult, Cozma a subliniat că el era îmbrăcat în civil și că imaginile pe care le dă presa sunt din septembrie 1991. 

„Vreau să vă spun încă o dată. Îmi pare rău că spun asta, dar eu sunt omul care spune adevărul. Sunteți niște mincinoși! În permanență, cu obediență transmiteți imagini din septembrie 1991, pentru numele lui Dumnezeu! Minerii nu au venit în Gara Băneasa, cum dați voi. Miron Cozma era îmbrăcat civil, nu era miner. Când minerii au ajuns în fața Palatului Victoria, nu erau tab-uri. Minerii când merg cu mașinile merg la Parlament, să ceară demisia lui Iliescu! Nu sunt imagini din iunie 1990! Dați cu obediență septembrie 1991!”, a susţinut fostul lider al minerilor, în faţa Parchetului ÎCCJ.

De asemenea, Cozma a declarat că el a fost împotriva lui Iliescu. 

„Pe mine m-a chemat Iliescu? Eu am fost împotriva lui Iliescu! Și acum, dacă vii la mine la partid, ai să vezi că punctul opt de la Timișoara este inclusiv în adeziune. Dacă vrei să te înscrii la mine în partid, nu poți să te înscrii pentru că ești întrebat dacă ai colaborat cuSecuritatea”, a completat Miron Cozma.

Cozma a declarat joia trecută că, deși se consideră a fi o victimă, a fost și el pus sub acuzare, dar pentru infracțiuni de vătămare corporală și psihică. Potrivit acestuia, adevărații vinovați pentru morții și răniții din 13-15 iunie 1990 sunt „Armata, Internele și serviciile secrete“, iar minerii au fost conduși de autorități, în funcție cu Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă