33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialDosarul polițistului Căpîlnaș, preluat de Parchetul General

Dosarul polițistului Căpîlnaș, preluat de Parchetul General

Dosarul în care polițistul de la Direcția Rutieră, Augustin Căpâlnaș, în care acesta este cercetat pentru  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Din primele verificări a rezultat faptul că subcomisarul de poliţie Căpîlnaş Agustin, ofiţer în cadrul Direcţiei Rutiere, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013, a condus pe drumurile publice de pe raza mai multor judeţe maşini de serviciu aparţinând I.G.P.R., fără a deţine permis de conducere.

Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular”.

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.

Cei trei subalterni ai lui Diniţă sunt adjunctul acestuia, Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, şi Paul Toma, tot de la Direcţia Rutieră din Poliţia Română.

"Inspectorul general (Pere Tobă – n.r.) a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a polițistului sau prestigiului instituţiei, față de un ofițer de poliție, precum și a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, față de toți patru", precizează Poliţia Română.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost externat din spital și are o “evoluție favorabilă”

Actorul Florin Piersic a fost externat din spital, în dimineața de 3 iunie 2024, considerându-se că are o "evoluție favorabilă". Anunțul pe acest subiect a...

Condamnare pentru falsificare de documente

Primarul Valeriu Bîtu din Calvini, aflat sub umbrela politică a PSD, continuă să fie în centrul unor acuzații grave de corupție și escrocherii...

Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în...

Un parc al poveștilor copilăriei, un loc de basm, plin de culoare și de mister. Așa arată cel mai nou proiect de regenerare urbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă