21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDosarul retrocedărilor de păduri: Șeful Inspectoratului Silvic din Focșani, reținut pentru luare...

Dosarul retrocedărilor de păduri: Șeful Inspectoratului Silvic din Focșani, reținut pentru luare de mită

Șeful Inspectoratului Silvic și Vânătoare Focșani, Alexandru Lefter, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în dosarul retrocedărilor de păduri, conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Citește și: Dosarul retrocedărilor de păduri. Fostul prefect de Buzău a fost ARESTAT

Între lunile mai și iunie 2011, Alexandru Lefter a cerut unui inculpat din dosar 25.000 de euro și a primit 15.000 de euro, ca să ștampileze un titlu de proprietate eliberat de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzău, dar şi pentru urgentarea derulării acestei proceduri.

Șeful Inspectoratului Silvic va fi prezentat miercuri la Curtea de Apel Ploiești, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Ploiești instrumentează dosarul în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, un angajat al Direcției Silvice și un judecător sunt suspectați că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure. Potrivit procurorilor DNA, fostul președinte al Judecătoriei Pătârlagele, NeculaeToader, este suspectat că a primit 250.000 de euro mită pentru a pronunța o soluție favorabilă în dosarul retrocedării către un bărbat care a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitorii legali. Procesul de retrocedare, judecat la Judecătoria Pătârlagele, a durat trei luni și fost soluționat favorabil la al treilea termen.

În același dosar, fostul prefect de Buzău Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită, avocatul Mihail Cosmin Vasile este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, este acuzat acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, potrivit procurorilor DNA.

Potrivit procurorilor, procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, cauzând un prejudiciu de 89.787.721 de lei (echivalentul a 21,7 milioane euro) în dauna statului.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă