17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDosarul Trofeul Calității: Fostul șef al ISC, condamnat la trei ani de...

Dosarul Trofeul Calității: Fostul șef al ISC, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Balaban Grăjdan, a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Trofeul Calității”.

În acest dosar, este implicat fostul premier Adrian Năstase, care a fost acuzat că și-ar fi finanțat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calității”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Astfel, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe Adrian Năstase și pe soția sa, Daniela Năstase, pentru complicitate la luare de mită și șantaj, el fiind condamnat la doi ani de închisoare cu executare. 

În același dosar a fost trimis în judecată și fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcții, Irina Paula Jianu, pentru dare de mită și spălare bani.

Tot în dosarul „Trofeul Calității” au mai fost condamnați Bogdan Popovici, fondatorul și președintele Forum Invest, la șase ani de închisoare, Marina Ioana Popovici, la cinci ani de închisoare cu executare, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, la șase ani de închisoare.

Judecătorii au mai stabilit că Adrian Năstase și ceilalți inculpați sunt obligați să plătească 1,45 milioane euro despăgubiri către Inspectoratul de Stat în Construcții.

Cele mai citite

Stațiunea MAMAIA, cea mai bună stațiune de pe litoral. Premiu special la Gala Destinația Anului 2024

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Anumite categorii vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, în 2 tranşe. Ciolacu spune că atât își permite

Executivul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primăriile cu până la 20.000 de locuitori. Majorările ar urma să se aplice chiar în lunile cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă