12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă cutremure au avut loc sâmbătă dimineață, în 26 de minute

Două cutremure au avut loc sâmbătă dimineață, în 26 de minute

Două cutremure cu magnitudini de 3, respectiv 2,9 grade pe scara Richter, au avut loc sâmbătă dimineața în județul Buzău, la un interval de 26 de minute, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism, de 3 grade pe scara Richter, s-a produs la ora locală 5:18 și la o adâncime de 129,8 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Colți — 7 kilometri și Buzău — 47 de kilometri. Distanța față de București a fost de 103 kilometri, potrivit Agerpres.

Cel de-al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2,9 grade Richter, a avut loc la ora locală 5:44 și la o adâncime de 135,5 kilometri.

De la începutul lunii februarie, în România s-au produs 20 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,3 și 5 grade pe scara Richter.

Anul trecut, în Vrancea au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul în 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă