11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă cutremure au zguduit noaptea trecută judeţul Caraş-Severin. Cel mai mare, de...

Două cutremure au zguduit noaptea trecută judeţul Caraş-Severin. Cel mai mare, de 4,8 grade pe scara Richter

Două cutremure s-au produs, noaptea trecută, în judeţul Caraş-Severin, cel mai mare dintre acestea, ca magnitudine, având 4,8 grade pe scara Richter, anunţă Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, potrivit Mediafax.

 

Sesimul de 4,8 grade a avut loc la ora 1.00, la o adîncime de 4 kilometri, oraşele cele mai apropiate de epicentru fiind Caransebeş (30 de kilometri), Reşiţa (34 de kilometri), Oţelu Roşu (41 de kilometri), Oraviţa (49 de kilometri) şi Orşova (50 de kilometri).

Al doilea cutremur, cu epicentrul tot în Caraş-Severin, a avut magnitudinea de 2,5 grade pe Richter şi s-a produs la 1.41.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă