12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă persoane, duse la Poliţia din Sibiu, după ce au fotografiat casa...

Două persoane, duse la Poliţia din Sibiu, după ce au fotografiat casa preşedintelui Klaus Iohannis

Două persoane au ajuns, marţi seara, sediul Poliţiei Sibiu, după ce au fotografiat casa din Sibiu a preşedintelui Klaus Iohannis. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că ei nu reprezintă niciun pericol, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, comisarul Luciana Lazăr a declarat că un bărbat şi o femeie au fost aduşi la sediul Poliţiei în jurul orei 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei.

“Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece”, a mai spus comisarul Luciana Lazăr.

Jandarmeria Sibiu susţine că nu este ilegal să faci fotografii casei preşedintelui Iohannis, de pe domeniul public. Totuşi, dacă cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care asigură protecţia imobilului, amplasat pe strada Bâlea din Sibiu, relativ aproape de zona centrală a oraşului, solicită jandarmilor să facă verificări, aceştia sunt obligaţi să ia măsuri. 

Acest lucru s-a întâmplat marţi seara, SPP solicitând jandarmilor să-i verifice pe cei doi turişti care fotografiau imobilul. 

“Există persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este păzit. Sunt măsuri de ordine fiind vorba de reşedinţa unui preşedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor două persoane, însă trebuiau să mai chestioneze şi nişte baze de date, să verifice dacă acel om chiar e poliţist sau nu, pentru că oricine poate pretinde că e poliţist. Identitatea unuia dintre ei figura că este poliţist în Republica Moldova. Ei (cei doi n.r.) au susţinut că nu doreau să facă poze casei preşedintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. (…) A fost o neînţelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecţie suplimentară”, a explicat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu. 

Potrivit acestuia, nu este prima dată când jandarmii verifică persoane care, din diverse motive, staţionează prea mult în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis şi chiar a fost aplicată o amendă unui tânăr care nu a fost cooperant cu forţele de ordine

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă