25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDouă persoane au fost trimise în judecată pentru deversarea unor substanţe toxice...

Două persoane au fost trimise în judecată pentru deversarea unor substanţe toxice în reţeaua de apă din Găeşti

Administratorul şi un angajat al unei firme au fost trimişi în judecată, după ce anul trecut au poluat accidental apa potabilă furnizată cetăţenilor din Găeşti prin deversarea unor substanţe toxice în reţeaua de apă, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis joi. 

''Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea de infracţiuni prevăzute de O.U.G 195/2005 privind protecţia mediului. Din cercetări a reieşit că în cursul lunii martie a anului 2015, cei doi, în calitate de administrator şi angajat ai unei societăţi ce avea ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea de produse de curăţenie, ar fi poluat accidental apa potabilă furnizată cetăţenilor din Găeşti prin deversarea unor substanţe toxice în reţeaua de apă'', se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

Prin această activitate, bănuiţii au creat Companiei de Apă Târgovişte un prejudiciu de peste 56.000 de lei, reprezentând costurile operaţiunilor de readucere a apei în parametrii de potabilitate. 

La data de 30 martie a.c., poliţiştii au înaintat dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti cu propunere de trimitere în judecată. 

La momentul incidentului, apa furnizată în Găeşti prin sistemul public de alimentare a fost oprită până la readucerea în parametri de potabilitate. Nicio persoană din Găeşti nu s-a îmbolnăvit din cauza poluării apei furnizate prin sistemul public de alimentare. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a recunoscut atunci că a fost o defecţiune şi a susţinut că vina aparţine unei societăţi comerciale. 

''Sunt suspiciuni că responsabil de acest fenomen de spumare este un agent economic din zonă care produce detergent pentru gresie, faianţă şi pardoseli. Poluarea a fost posibilă din vina exclusivă a acestui agent economic prin trecerea necontrolată a detergentului în reţeaua de apă, prin intermediul unui furtun cuplat la reţeaua de apă şi lăsat liber în vasul de detergent. La scăderea presiunii în reţea din cauza avariei detergentul s-a descărcat în reţeaua de distribuţie a apei potabile fără ca agentul economic să ne sesizeze acest lucru când a observat pierderea de detergent'', anunţa Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, în luna martie a anului trecut, când a avut loc incidentul. 

DSP Dâmboviţa a luat atunci măsuri de informare a populaţiei, iar Poliţia a deschis un dosar penal. 

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...
Ultima oră
Pe aceeași temă