18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDouă surori din Vaslui au dispărut dintr-un centru al Protecţiei Copilului

Două surori din Vaslui au dispărut dintr-un centru al Protecţiei Copilului

Două fete de 15 şi 16 ani, din comuna vasluiană Zăpodeni, eleve la un liceu din municipiul Vaslui, au fost date în urmărire, joi, de către poliţişti, după ce au dispărut dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, cele două surori ar fi plecat voluntar din Adăpostul de Zi şi Noapte pentru Copiii Străzii din municipiul Vaslui, în cursul serii de miercuri, însă fără a mai reveni în centru, unde erau adăpostite de patru zile.

În consecinţă, instituţia a alertat Poliţia şi le-a dat dispărute pe cele două surori, acestea fiind căutate, în prezent, de către oamenii legii.

“Cele două minore, eleve la un liceu din Vaslui, au ajuns în centru la sfârşitul săptămânii trecute, după ce plecaseră de la domiciliul din Zăpodeni cu două zile mai devreme. Ulterior, s-au purtat discuţii cu părinţii, care au spus că fiicele lor au tulburări de comportament, motiv ce ne-a determinat să le menţinem în centru în încercarea remedierii situaţiei”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În cazul în care vor fi găsite, cele două fete vor reveni în centrul Protecţiei Copilului, unde specialiştii instituţiei vor reevalua situaţia lor pentru a se stabili dacă se impun măsuri speciale sau dacă va fi nevoie de acordarea de servicii de consiliere în vederea reintegrării în familie. 

 

Cele mai citite

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă