20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDragnea: Veteranii de război și persoanele cu dizabilități trebuie să-şi păstreze drepturile

Dragnea: Veteranii de război și persoanele cu dizabilități trebuie să-şi păstreze drepturile

Declarația premierului Dacian Cioloș conform căreia va modifica prin ordonanță de urgență Codul fiscal astfel încât soțiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor reprezintă un pas, a afirmat joi președintele PSD, Liviu Dragnea, în debutul întâlnirii cu liderii ALDE.

"Acum foarte puțin timp am văzut o declarație a premierului Cioloș care reprezintă un pas și pe care o vom analiza cu atenție acum în discuție. Scopul nostru major a fost și rămâne ca veteranii de război și persoanele cu dizabilități să nu-și piardă drepturile, asta ne interesează și declarația asta o vom analiza cu atenție", a spus Dragnea, la sediul ALDE, unde s-a întâlnit cu Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

El a susținut că nu este interesat de o dispută personală și a adăugat că scuzele trebuie adresate de premier veteranilor de război și persoanelor cu handicap. "Nu o eventuală dispută personală este interesantă în acest subiect, ci problema de fond și anume veteranii de război și persoanele cu handicap să nu-și piardă drepturile câștigate. Asta ne interesează foarte mult și, în funcție de această declarație și de punerea în practică a declarației, vom lua și noi o decizie", a adăugat liderul social-democraților.

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, pentru Adevărul, că Executivul nu a modificat Codul fiscal prin hotărâre de guvern, așa cum a acuzat Liviu Dragnea, ci doar "a clarificat lucrurile" scrise de Guvernul Ponta. Cioloș spune că va modifica prin ordonanță de urgență Codul fiscal, astfel încât soțiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor.

"Guvernul nu a modificat nimic prin hotărâre de guvern, ci a clarificat lucrurile scrise în Codul fiscal. Așa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul fiscal gândit și promovat de Guvernul precedent și vom corecta această nedreptate făcută veteranilor și familiilor lor. Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greșeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din Codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i privește pe veterani și pe văduvele de război. Problema izvorăște de acolo, din faptul că unele prevederi din vechiul Cod fiscal nu au fost transpuse în cel nou cu o formulare la fel de clară. Nu aveam cum să modificăm noi prevederile Codului prin hotărâre de guvern", a afirmat Cioloș pentru "Adevărul".

Liviu Dragnea preciza miercuri că la întâlnirea cu liderii ALDE se va discuta despre posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș. "Vom discuta dacă, cum și când", declara Dragnea, care amintea că discuțiile care l-au determinat să analizeze "foarte serios" oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului actual au pornit de la "adoptarea unei hotărâri de guvern prin care s-a modificat sau s-a completat o lege organică, Codul fiscal, ceea ce e ilegal" vizând impozitele pe terenuri sau clădiri deținute în proprietate sau co-proprietate de veteranii de război, văduvele necăsătorite, persoanele cu handicap.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă