10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDragoș Bucur îl susține pe Mircea Marian: Bănuiesc că ai simțit ce...

Dragoș Bucur îl susține pe Mircea Marian: Bănuiesc că ai simțit ce simt și eu, neputința de a lupta cu oameni care fac orice pentru mai multa putere

Actorul Dragoș Bucur a postat pe Facebook un mesaj în care declară că îl susține pe jurnalistul Mircea Marian împotriva căruia a depus o plângere penală halucinantă Liviu Dragnea. Președintele PSD l-a acuzat pe Mircea Marian inclusiv de infracțiuni la siguranța națională, pentru care pedeapsa este de până la 25 de ani de închisoare.

Dragoș Bucur a postat anterior pe Facebook un articol din site-ul paginademedia.ro care prezenta plângerea împotriva lui Dragnea și cerea sustinere publică pentru Mircea Marian. Unii dintre fanii actorului au intervenit și după această discuție cu ei, Bucur a postat încă un mesaj de susținere la adresa colegului nostru.

”Domnule jurnalist, poate nu ai făcut bine ce ai făcut, dar eu tot te susțin, pentru că bănuiesc că ai simțit ce simt și eu, neputința de a lupta cu oameni care se ascund în spatele altora, care au interpuși și care fac orice pentru mai multa putere.
Și trecând peste asta, ne vedem diseară în Piața:))”, a spus Dragoș Bucur.

Iată mesajul complet:

Am postat ieri un articol( http://www.paginademedia.ro/…/liviu-dragnea-plangere-penala…) despre un jurnalist dat în judecată de Liviu Dragnea pentru instigare publică și atentat la siguranța statului, deoarece i-a făcut publică adresa pe fb, iar eu intr-un exces de avânt și exaltare am spus că trebuie să ieșim în stradă să il susținem folosind și cateva expresii nefericite.

Reacțiile prietenilor au fost majoritatea împotriva a ceea ce am scris, iar unele brusc agresive la adresa mea, așa că simt nevoia să mă explic.

Gestul jurnalistului in sine nu e etic, nu e legal și încalcă regulile jurnalismului( asa cum au comentat oamenii) dar nu poate fi scos din contextul situației pentru a fi judecat corect.

Spun asta pentru acest gest al lui a venit intr-un moment în care mare parte din clasa politică ataca la propriu siguranța statului, în care tineri sunt cercetați pentru proiecții ale unor mesaje pe blocurile din Piata Victoriei,  firme sunt verificate brusc în urma producerii unor bannere pentru demonstranți, restaurante sunt trolate puternic pentru că au împărțit ceaiuri, cei care au ieșit cu copii sunt amenințați voalat și un demonstrant din Botoșani e dat în judecată de primarul orașului.

Fiecare din ei a încalcat poate legea( habar nu am) și probabil că poate fi judecat/amendat/condamnat, dar în același timp fiecare din ei a luat atitudine in fața ceea ce( cred eu) poate deveni ușor un regim asemanator celui din Turcia.

Fiecare dintre oamenii ăștia trebuie susținut, pentru că mâine poate fi altul care ” atentează la siguranța statului”.

Domnule jurnalist, poate nu ai făcut bine ce ai făcut, dar eu tot te susțin, pentru că bănuiesc că ai simțit ce simt și eu, neputința de a lupta cu oameni care se ascund în spatele altora, care au interpuși și care fac orice pentru mai multa putere.

Și trecând peste asta, ne vedem diseară în Piața:))

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă