11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDrept la replică de la Spitalul Militar Central "Carol Davila" Bucureşti

Drept la replică de la Spitalul Militar Central “Carol Davila” Bucureşti

Vă transmitem mai jos, dreptul la replică al Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), referitor la articolul publicat în data de 8 decembrie 2015 şi actualizat la ora 16:07, în ediţia on-line a publicaţiei România Liberă, cu titlul EXCLUSIV. Spitalul Militar din Bruxelles confirmă oficial: toți pacienții de la Colectiv trimiși în Belgia, infectați cu bacterii, al autorilor Petre Badică şi Petrică Rachită. 

Conform comunicatului de presă remis de SUUMC în data de 4 noiembrie 2015, privind tratamentului răniţilor în tragicul incident de la Club Colectiv internaţi la SUUMC, doi pacienţi au fost transferaţi în Marea Britanie, doi la Rotterdam, şi unul la Viena (http://www.scumc.ro/04-12-2015-update-spitalul-universitar-de-urgen%C5%A3%C4%83-militar-central-dr-carol-davila-privind-starea-de-s%C4%83n%C4%83tate-a-victimelor-incendiului-de-la-clubul/ ).

 Solicitarea domnului Petrică Rachită, din data de 8 decembrie, a fost transmisă SUUMC prin intermediul Biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale, la ora 11.52, iar răspunsul SUUMC a fost transmis jurnalistului la ora 14.03 şi retransmis ulterior şi de către Biroul de presă al M.Ap.N. De asemenea, jurnalistul a fost sunat de reprezentanţii ambelor structuri, pentru a confirma primirea mesajului şi pentru lămuriri suplimentare.

(Singurul răspuns scris pe care redacţia România liberă l-a primit de la M.Ap.N a ajuns la ora 16.04, după apariţia articolului, fapt pe care I-am comunicat reprezentantului ministerului – nota redacţiei

În acest context, dorim să clarificăm unele aspecte prezentate de către autorii materialului în paragraful următor:

UPDATE.  România liberă a încercat pe tot parcusul zilei să afle de la ce spitale din România provin tinerii răniți din Colectiv care au ajuns la Spitalul Militar din Belgia. Primele indicii au dus spre Spitalul Militar din București. Spuneam aceasta în contextul în care comandantul acestei unități medicale, Florentina Radu, a explicat, într-o declarație făcută presei în ziua de 6 noiembrie, că “patru pacienți în stare foarte gravă și patru pacienți în stare mai puțin gravă pot fi preluați de Spitalul Militar din Bruxelles”. O zi mai târziu, medicii belgieni au luat opt pacienți români, care au ajuns în capitala Belgiei. De altfel, chiar și de pe site-ul unității medicale românești aflăm că “la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila  a venit o echipă de la Spitalul Militar de la Bruxelles, formată dintr-un  medic anestezist şi un medic chirurg, care au evaluat toate cazurile internate în Secţia ATI şi, respectiv, în Secţia de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru a selecţiona pacienţii care pot fi transportaţi în Belgia, pentru continuarea tratamentului specific”.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a fost vizitat, în data de 5 noiembrie, de o echipă a Spitalului Militar din Bruxelles, fapt transmis prin comunicatul de presă al SUUMC din data de 6 noiembrie 2015, fără ca aceştia să selecteze pacienţi pentru a fi transferaţi în Belgia, ci în Olanda. Aceste informaţii au fost comunicate şi de generalul de brigadă medic Florentina Ioniţă Radu, comandantul SUUMC, în cadrul declaraţiei de presă organizată sâmbătă, 7 noiembrie, ora 10.30.

Menţionăm că, în data de 8 noiembrie, ora 10.30, în cadrul declaraţiilor de presă susţinute de comandantul SUUMC, s-au oferit detalii despre situaţia celor trei transferuri realizate la acel moment de către SUUMC către centrele de specialitate din Austria şi Olanda.

Selecţia pacienţilor s-a realizat de echipele medicale ale spitalelor din străinătate, iar despre ultimul transfer al pacienţilor din SUUMC detaliile au fost prezentate în declaraţia de presă din data de 9 noiembrie. 

Despre starea de sănătate a pacienţilor internaţi şi a celor transferaţi au fost oferite informaţii în comunicatul de presă din data de 13 noiembrie, în care se menţionează că doi pacienţi au fost transportaţi în Marea Britanie, doi la Rotterdam, şi unul la Viena (http://www.scumc.ro/13-11-2015-update-spitalul-universitar-de-urgen%C5%A3%C4%83-militar-central-dr-carol-davila-privind-starea-de-s%C4%83n%C4%83tate-a-victimelor-incendiului-de-la-clubul/).  

Referitor la transferul pacienţilor, tot în comunicatul din data de 06.11.2015, se menţionează că: “În vederea pregătirii pacienţilor şi a operaţionalizării transportului, echipa medicală aşteaptă informaţii de la nivelul Ministerul Afacerilor Interne/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, inclusiv în legătură cu ora la care se va realiza îmbarcarea în aeronave”.

Biroul de Presă

Cele mai citite

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă