9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDrum naţional din Gorj, închis din cauza viscolului

Drum naţional din Gorj, închis din cauza viscolului

Drumul naţional 67C Novaci – Rânca a fost închis temporar pe tronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, informează Mediafax

În județul Gorj, începând cu ora 16.00, în judeţul Gorj, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse a fost închis temporar DN67C Novaci – Rânca, pe tronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

Citește și: Oprea a convocat, joi, Comandamentul de Urgență din cauza condițiilor meteo

Pentru deszăpezirea acestui tronson, se acţionează cu opt utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Având în vedere atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până sâmbătă, la ora 16.00, Centrul Infotrafic recomandă şoferilor să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească dinstanţa în mers între autovehicule şi să ţină cont de faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei. Însă, în această perioadă, cel mai bine ar fi să se evite deplasările, în special pe timpul nopţii, în zonele montane, unde sunt prognozate ninsori abundente.

Citește și: Meteo. Cod galben de ninsori și ploi. Cum s-a pregătit MAI

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben valabilă de joi până sâmbătă după-amiază, în aproape toată ţara fiind anunţate ninsori, precipitaţii mixte şi vânt care va depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră şi va viscoli zăpada.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă