20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDrumul județean Calafat - Ciupercenii Vechi, inundat de Dunăre

Drumul județean Calafat – Ciupercenii Vechi, inundat de Dunăre

Drumul județean Calafat – Ciupercenii Vechi a fost inundat, vineri, după ce Dunărea a depășit cu opt centimetri cota de pericol la Calafat, județul Dolj, relatează Agerpres.

Potrivit datelor de către ABA Jiu, primul tronson de drum a fost inundat pe o lungime de 150 m cu o înălțime a lamei de apă de 35-40 cm, iar al doilea sector — pe o lungime de 20 m cu o înălțime a lamei de apă de 10-20 cm, motiv pentru care circulația autovehiculelor a fost întreruptă, acestea fiind redirecționate pe ruta ocolitoare amenajată de CLSU Calafat.

Debitele și nivelurile Dunării aval de Porțile de Fier, pe teritoriul aflat în administrarea ABA Jiu, în ultimele 24 de ore, au fost în creștere la stațiile hidrometrice Gruia, Calafat, Bistreț și Bechet, situându-se peste cotele de apărare. La Gruia, județul Mehedinți, a fost depășită cota de inundație cu 22 cm, iar în Dolj, la Bechet, a fost depășită cota de inundație cu 91 cm, inundând zona dintre chei și digul de apărare a localității. În această zonă a fost inundată și o construcție ridicată pe malul Dunării, unde a fost amenajată o zonă de agrement, cu plajă, bar/discotecă etc.

"Sunt afectate de creșterea nivelurilor și debitelor pe fluviul Dunărea suprafețele riverane situate în zonele joase din lunca Dunării, predispuse la inundații în zonele neîndiguite, pășuni, fânețe, păduri", precizează Administrația Bazinală de Apă Jiu.

La vama Bechet, în punctul de trecere a frontierei România-Bulgaria, calea de acces — pista de îmbarcare — spre feribot este în continuare inundată cu o lamă continuă de apă pe o lungime de 300 m și o înălțime cuprinsă între 20 până la 50 cm. Circulația pentru autoturisme este restricționată de cinci zile, acestea fiind redirecționate către vama Calafat, mașinile de mare tonaj — tiruri, autocamioane putând circula fără probleme.

În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), conform prognozei INHGA, va fi în scădere până la valoarea de 12.900 mc/s, însă este peste media multianuală a lunii mai care este de 7.250 mc/s.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă